TOMATOVÁ POLÉVKA

Rychlá, skromná, oblíbená a ještě k tomu tak skvělá. Rajče je zkrátka božstvo. Požehnána buď matka příroda, že stvořila něco tak delikátního, červeného. Co bychom byli bývali bez toho pomodora v kuchyni dělali. Tak k receptu. 


Rajčata 
čerstvé nebo z konzervy již oloupané (množství podle toho, kolik polévky chcete, tento recept je zhruba na 400g)
Cukr krupice
1 polévková lžíce
Zeleninový vývar
100 ml
Sůl a pepř
Bazalka
Tabasco a Worcesterová omáčka
nejsou až tak důležité
Mascarpone
lžíce na jednu porci



Čerstvá rajčata nařízněte křížem a spařte horkou vodou. Až změknou oloupejte, nakrájejte a dejte do hrnce spolu s cukrem, vývarem a oběma omáčkami. Osolte, opepřete a přiveďte k varu. Vařte dokud polévka nebude hustá, poté třeba tyčovým mixérem vše rozmixujte na kaši.

Před podáváním dejte na každou porci tak lžíci mascarpone a lístek bazalky. Ten polévku ještě více provoní a mascarpone její chuť naopak zjemní.

Skoro pokaždé ji dělám jinak, takže berte recept spíše orientačně a zkuste si sami zaexperimentovat. Pozdraven buď gastrobůh.